Изборник Затворити

SAMIT 2023

Radionica kolaža "Kolaži Jugoslavije" i oslikavanje skejt dasaka na Pikniku

Predavači radionice su:
Milena Điki Janošević (Srb) Zmaja (Srb) i BeoWallz (Srb)
Fotografi:
Filip Tasić i Izabela Milanović 

Samit 2022

Radionica sito štampe u Matrijaršiji i na Benku sa decom iz beogradskog svratišta

Predavači radionice su:

Hana Piščević(Srb), Žoana Peresito(Fra) i Sektor44​(Srb)

SAMIT 2021

Radionica sito štampe u Matrijaršiji

Predavači radionice su: Sergej Vutuc(Balkan) i Žoana Peresito(Fra) Prijavite se na: samitnesvrstanih@gmail.com.

SAMIT 2020

Fanzin radionica

Predavači radionice su: Lazar Geogriev(Bul), Aleksa Vitorovic(Srb) i Prvns(Srb). Prijavite se na: samitnesvrstanih@gmail.com.

SAMIT 2019

Filmska radionica

Cilj filmske radionice je da putem analize video projekata, predavanjem i snimanjem trikova na ulici, približimo proces stvaranja skejt filma. Radionica će trajati od samog početka festivala pa sve do njegovog završetka. Predavači će tokom festivala pratiti i usmeravati učesnike u snimanju, te nakon festivala snimljeni materijal zajedno montirati. Nastali video će se premijerno prikazati dve nedelje kasnije na Vladimir skejt film festivalu u Fažani. Predavači radionice su: Tomaž Šantel (Slo), momak koji iza sebe ima niz uspešnih skejt video projekata koji su imali snažan uticaj na prostoru Balkana i šire. Raul Žgomba (Hr) je strastveni zaljubljenik u mini dv kamere na kojima će se i vršiti filmska radionica Samita Nesvrstanih. Prijavite se na: samitnesvrstanih@gmail.com.

DIY (Do It Yourself)

DIY radionica ima za cilj da edukuje učesnike putem teorijske i praktične interaktivne nastave o alatima, materijalima i tehnikama koje se koriste prilikom izrade betonskih elemenata za skejt. Radionica će se održati u petak, 13og septembra nakon koje sledi projekcija filma “Ye olde destruction” koji je nastao iz DIY duha. Voditelji ove radionice su momci iz Boldrider ekipe (Postojna, Slo) koja za sobom nose graditeljsko iskusto sticano u poslednjih deset godina.

cropped-Logo_Samit_Transparentan.png

Samit Nesvrstanih je skup skejtera, umetnika, zidara i muzičara. Samit na kojem ćeš upijenu energiju proslediti dalje i tako ohrabriti i sebe i druge da rade ono što stvarno vole.

Pored “street“ vožnje koja je inicijalni pokretač za nastanak festivala, ovogodišnji program koncipiran je u vidu filmskih projekcija, izložbi fotografija, DIY i filming radionica. Festival je osmišljen tako da se po prvi put u Srbiji predstave najaktuelniji i najznačajniji umetnički projekti skejtera širom sveta. Primarna ideja koja obuhvata ova četiri dana je da se prenese znanje i iskustvo iz svakog segmenta skejt kulture proleterima kojima je skejt nezaobilazna svakodnevnica, ali i da se ova subkultura predstavi onima koji se sa njom susreću po prvi put.