Изборник Затворити

O nama

Samit Nesvrstanih počeo je kao skejt takmičenje na ulicama Beograda koje je organizovala Provins ekipa.
Na protekla četiri Samita 2017. – 2023. godine okupili smo preko 500 skejtera i umetnika sa čitavog Balkana i Evrope.
U želji da se cela ideja proširi i da spojimo skejt i umetnost, nastao je Samit team koga čine skejteri i multimedijalni umetnici koji su zajedničkim snagama sazidali ovaj festival.

Članovi tima:
Danilo Pisanjuk, Aleksa Vitorović, Luka Milosavljević, Damjan Dobrila, Igor Grahovac, Nebojša Resanović, Hana Piščević,  Nevena Petrović, Ana Golubović, David Milosavljević, Lars Ekberg, Nemanja Ćirić, Rale Obrenov, Laura Ferrero, Nisam Slavko, Terzo Terza, Dunja Cvejanov, Kristina Filipovic, Jovana Ackvoić, Vanja Ćorović, Izabela Milanović, Mihajlo Lukić, Janja Limić, Aleksandra Stefanović, Maša Bogunović, Natalija Jagličić, Lenka Zdravković, Dimitrije Stojemenov, Stefan Stefanović, Ena Barašević, Nađa Kastratović, Aleksandar Štefulj

Istorijat organizacije

Samit nesvrstanih je počeo kao skejt takmičenje. Vožnjom na ulicama i trgovima vratili smo skejtu njegov inicijalni urbani duh, a slavljenjem lepote uspešnog trika umesto individualnog pobednika vraćamo se prvobitnom sportskom duhu. Na protekla četiri“Samita” 2017, 2018 i 2019 i 2020, 2021, 2022, 2023 okupili smo preko 400 skejtera iz Engleske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, BIH, Makedonije, Bugarske i Srbije.

U proteklih 6 godina uspešno smo realizovali veliki broj projekata u nekoliko gradova širom Srbije od kojih se izdvajaju “Samit nesvrstanih” i “Hali Gali”. Realizovani projekti: 8 Filmskih projekcija, 10 Skejt takmičenja, 7 Izložbe fotografija, 5 Fanzina i 12 Muzička događaja.

Inspiracija

Festivali:

Vladimir Film Festival – Fažana
Pumpa, Boldrajderi – Postojna
One more try – Skopje

Video

Samit 2023 – Zoran Mihajlović/Fly High

Samit 2021 – Marka Žvaka

Samit 2021 – Oblakoder

Samit 2018 – Igor Živković/Fella Films

Najkraći Samit 2021 – PRVNS

Samit 2021 – Kamera je prisutna / Gregor Zupanc

Samit 2020 – tortüra

cropped-Logo_Samit_Transparentan.png

Samit Nesvrstanih je skup skejtera, umetnika, zidara i muzičara. Samit na kojem ćeš upijenu energiju proslediti dalje i tako ohrabriti i sebe i druge da rade ono što stvarno vole.

Pored “street“ vožnje koja je inicijalni pokretač za nastanak festivala, ovogodišnji program koncipiran je u vidu filmskih projekcija, izložbi fotografija, DIY i filming radionica. Festival je osmišljen tako da se po prvi put u Srbiji predstave najaktuelniji i najznačajniji umetnički projekti skejtera širom sveta. Primarna ideja koja obuhvata ova četiri dana je da se prenese znanje i iskustvo iz svakog segmenta skejt kulture proleterima kojima je skejt nezaobilazna svakodnevnica, ali i da se ova subkultura predstavi onima koji se sa njom susreću po prvi put.