Menu Close

13. 09. PETAK

Drugi dan započinjemo DIY radionicom i zajedničkim snagama sa Boldrider crew-om (Postojna, SLO), prvo uz predavanje a onda i cement, pesak i lopate, pravimo betonsku skejt rampu. Nakon radne akcije selimo se u Dom omladine Beograda (Makedonska 22) i premijerno prikazujemo sedmogodišnji projekat Thomas Campbell-a, skejt film ‘’YE OLDE DESTRUCTION”. Kraj dana provodimo u Dimu, ‘’mestu za igru između dana i noći’’ (Cetinjska 15), gde vam pored DIY koncept izložbe spremamo još jedno iznenađenje uz pomoć kog ćemo relaksirati mišiće od lopate i skejta i pripremiti za ludilo koje nas čeka narednog dana.

Samit Nesvrstanih je skup skejtera, umetnika, zidara i muzičara. Samit na kojem ćeš upijenu energiju proslediti dalje i tako ohrabriti i sebe i druge da rade ono što stvarno vole.

Pored ”street” vožnje koja je inicijalni pokretač za nastanak festivala, ovogodišnji program koncipiran je u vidu filmskih projekcija, izložbi fotografija, DIY i filming radionica. Festival je osmišljen tako da se po prvi put u Srbiji predstave najaktuelniji i najznačajniji umetnički projekti skejtera širom sveta. Primarna ideja koja obuhvata ova četiri dana je da se prenese znanje i iskustvo iz svakog segmenta skejt kulture proleterima kojima je skejt nezaobilazna svakodnevnica, ali i da se ova subkultura predstavi onima koji se sa njom susreću po prvi put.