Изборник Затворити

Samit nesvrstanih 2021

Samit nesvrstanih održaće se petu godinu za redom na ulicama Beograda, od 9. do 12. septembra. Ovogodišnji program će pored dobro poznatih vožnji skejta po gradu, radionica, projekcija filmova, umetničkih izložbi, svirki i piknika uvrstiti neke novine u realizaciji.

Ove godine započet je projekat diy skejt skulptura koje su postavljene na centralnim mestima u nekoliko gradova u Srbiji. U cilju promovisanja skejta i sprava koje su pravljene tako da budu deo urbanog mobilijara, organizovani su događaji sa višednevnim aktivnostima. Prvi događaj održan je u Vršcu, zatim Subotici, Gornjem Milanovcu i Beogradu.   

Negovanjem koncepta diy skejt skulptura, planira se pravljenje novih za potrebe Samita. Cilj je uključivanje volontera u realizaciju projekta koji će doprineti aktiviranju mladih kroz diy, kao i približavanje skejt kulture svima koji se nikada nisu susreli sa istom.

Iako je inicijalna ideja samita vožnja skejta, festival je zapravo simbioza umetnosti i skejt kulture. 

Samit zajednica se neprestano širi tako što svojom energijom privlači nove skejtere, umetnike, fotografe, dizajnere, muzičare, zidare, arhitekte i sve koji su željni promena i oživljavanja kulture.

Srodne objave