Изборник Затворити

Oslikavanje novih PRVNS dasaka

THIS IS 2021

  NOT 1981

25.04.2021.

Испод Бранковог моста, на новобеоградској обали, 25.04.2021. одржао се догађај организован од стране тима који стоји иза скејт фестивала Самит несврстаних. Иницијална идеја за покретање догађаја била је осликавање скејт дасака и промоција нових ПРВНС и Варикина производа, као што су пришивачи, одећа, фанзини и др.

Концепт догађаја био је окупљање креативних људи око стварања јединственог и уникатног идентитета скејт дасака.  Интерактивна радионица на отвореном је поред осликавања скејт дасака имала за циљ и ангажовање различитих људи који се не баве скејтом. На овај начин је већи број људи имао прилику да буде део процеса који се иначе одвијао само у оквиру скејт заједнице.

Догађај је праћен активностима попут суљања и вожње уради сам елемената, пикника на платоу итд. Атмосфери током догађаја допринели су посетиоци који су је чинили опуштеном, спонтаном и креативном. Поред аматера који су осликавали даске, у процес су били укључени и графитери који су својим професионалним вештинама допринели стварању препознатљивог дизајна дасака. Осликало се укупно 35 скејт дасака и продато је око 20 ПРВНС и Варикина производа.

Окупљање овог типа нам је дало додатну мотивацију за организовање још догађаја са сличном тематиком у блиској будућности.

~’ Нат Јаг ‘~

Покренули смо и онлине продавницу, где можете пазарити неке од ових дасака, као и нове Варикина/Првнс фанзине. Ускоро и више производа.

Испод можете погледати све осликане даске, и фотографије са догађаја.

До следећег виђења!

Fotografije: Maša, Alex i Obrenov

Srodne objave