Menu Close

12. 09. ČETVRTAK

Početkom dana, pre zvaničnog otvaranja festivala,u Kvaka 22 otpočeće ‘’Video radionica’’ snimanja skejt filmova, koja će trajati tokom celog festivala. Uz izložbu jednog od najpoznatijih francuskih skejtera i umetnika Soy Panday-a, imaćemo priliku zvanično da otvorimo Samit nesvrstanih 2019 na Dorćol Platz. Nakon izložbe održaće se filmske projekcije novog Magenta Skateboards putovanja po Indiji kao i drugih.

Samit Nesvrstanih je skup skejtera, umetnika, zidara i muzičara. Samit na kojem ćeš upijenu energiju proslediti dalje i tako ohrabriti i sebe i druge da rade ono što stvarno vole.

Pored ”street” vožnje koja je inicijalni pokretač za nastanak festivala, ovogodišnji program koncipiran je u vidu filmskih projekcija, izložbi fotografija, DIY i filming radionica. Festival je osmišljen tako da se po prvi put u Srbiji predstave najaktuelniji i najznačajniji umetnički projekti skejtera širom sveta. Primarna ideja koja obuhvata ova četiri dana je da se prenese znanje i iskustvo iz svakog segmenta skejt kulture proleterima kojima je skejt nezaobilazna svakodnevnica, ali i da se ova subkultura predstavi onima koji se sa njom susreću po prvi put.